Winterzation: Illan vieras, Mr. Leather Europe: Joe King

Joe Kingill√§ on ollut kiireinen vuosi. Maaliskuun 19. p√§iv√§n√§ 2016 h√§n sai tittelin ‚ÄěMr. Leather UK 2016‚ÄĚ. Viisi kuukautta my√∂hemmin h√§net valittiin Helsingiss√§ Mr Leather Europa 2016 -kunniavirkaan.

Nyt helmikuussa 2017 Joe King on saapumassa taas Helsinkiin Winterzation-tapahtumaan. BOX-lehden haastattelussa viime marraskuussa Joe King kertoi itsestään.

 

Muistatteko, miten hämmentynyt Joe oli, kun viime elokuussa Helsingissä  hänet julistettiin Mr. Leather Europeksi.

 

Nahka kiinnosti häntä jo lapsena. Ehkä se oli nahkan tuoksu, joka innosti. Teini-ikäisenä siihen yhdistyi jotain seksuaalista vetovoimaa. Isän moottoripyöräystävä oli usein heidän kotonaan kylässä, ja miehestä tuli salainen seksuaalihalujen esikuva. Nahka oli kuitenkin kallista, joten Joella itsellä ei pitkään aikaan ollut siihen varaa. Kumiakin on tullut kokeilluksi. Nahka kuitenkin muutti elämän. Nahkan tuoksu yhä innostaa. Tärkeää on se, että nahka tekee miehen miehekkäämmäksi. Miehinen energia ja kiiihko tulevat esiin nahan kautta.

 

Nahkafetisismi on kallis harrastus, ja sill√§ on helppo snobbailla. Kaupasta haetaan kalleinta ja sitten juhlimaan. Nuorelle se on usein liian kallista. Itse h√§n joutui aloittamaan alusta, ensin valjaat, sitten nahkaiset jocksit. Askel askeleelta vaatekaappi alkoi t√§ytty√§ nahkasta. Vihdoin pari vuotta sitten tuli my√∂s rohkeutta menn√§ ¬ďManchester Leathermenien kerhotapaamiseen. Sit√§ ennen h√§n oli aina yksin kuljeskellut Manchesterissa ja Lontoossa. Vaikka h√§n yksin olikin tavannut mukavia ihmisi√§, vasta kerhoon liittym√§ll√§ el√§m√§√§n tuli sellaista, mik√§ siit√§ oli puuttunut.

 

Aloittelijalle Joe antaa vinkkejä vaatehankintoihin. Nahkakerhot järjestävät silloin tällöin kirpputoreja. Monet ostavat varusteensa yksityisiltä. Postimyynnissä ongelmana on, että kokeileminen jää pois. Käytetyt vaatteet ovat sen takia parempia, että ne ovat päällä mukavampia kuin tuliterät, muotoutumattomat vaatteet. Vaatekaapin varustamiseen voi mennä pitkiäkin aikoja. Koskaan se ei tule valmiiksi ja edessä on elämän pituinen uusien juttujen etsiminen.

 

Joe puhuu mielellään fetissi- ja nahkakerhojen puolesta. Sieltä löytyy uusia ihmissuhteita. Jos kulkee vain baareissa, ihmissuhteiden solmiminen on vaikeaa. Joe sanoo, että jos hänellä on huono aamu, hän tietää, että kerhossa on ainakin viisi ystävää, jotka voivat tarjota tukea ilman mitään ennakkoehtoja. Nahka- ja fetissikerhon kautta saa myös tietää muiden vastaavanlaisten kerhojen toiminnasta. Joen oma nahkakerho on eräänlainen perheen korvike, ja siitä hän on onnellinen.

 

Joe kertoo, että hänen varhaisempi ihmissuhteensa pyrki halventamaan ja tuhoamaan hänen itsetuntoaan. Sitten yksi ystävä ehdotti, että Joesta tulisi hyvä Mr Leather UK. Siitä se alkoi. Hän ei ollut aikaisemmin voinut kuvitellakaan, että voittaisi kilpailun. Ilman oman ryhmän kannustusta hän ei olisi lähtenyt mukaan.

 

Isossa-Britanniassa on käynnissä eräänlainen nahkakerhojen sota. Hän ei ole halunnut sotkeutua siihen ja on pikemminkin pyrkinyt olemaan yhteinen keulakuva. On kuitenkin vaikea pysyä puolueettomana. Kerhorintamalla yksi uusi tulokas on pannut asioita sillä tavoin uusiksi, että on vaikea seistä heidän tavoitteidensa takana. On ollut yllättävää, että hänen oma järjestönsä, jolla on takanaan 40 toimintavuotta, on yhtäkkiä joutunut uusien tulokkaiden ristituleen. Joe sanoo, että hän yrittää rakentaa siltoja, jotta tilanne normalisoituisi.

 

Kumpi on tärkeämpi, Mr. Leather UK vai Mr. Leather Europe? Molemmat merkitsevät Joelle paljon. Molemmista syntyy myös vastuu. Mr Leather Europe pitää sisällään myös sen Englannin, joka nyt Brexit-äänestyksessä haluaa ulos EU-jäsenyydestä. Hän on syntynyt silloin, kun Briteistä tuli osa EU:ta ja hän kokee vahvasti olevansa eurooppalainen. Hän rakastaa eurooppalaista nahkayhteisöään. Sen takia tästä tittelistä kannattaa olla ylpeä.

 

Mister Europa -vuotensa aikana Joe haluaa vaikuttaa siihen, että eri fetissien harrastajat tuntisivat yhteenkuuluvuutta ja kaikki arvostaisivat monenlaisuutta näissä asioissa. Vaikka hän itse on mieltynyt nahkaan, muita ryhmiä ei pidä syrjiä, vaikka he poikkeaisivatkin omista ihanteista. Kaikkea uutta kannattaa katsoa avoimin silmin. Kannattaa luoda kontakteja ja purkaa ennakkoluuloja. Sillä tavoin ollaan yhdessä vahvempia.

 

BOX-lehden haastattelu ilmestyi viime marraskuussa ja haastattelijana oli Tyrone. Tämä oli yhteenveto, ei sanatarkka käännös.